10 juni 2020
Kristof

Tevreden ciderdrinkers

Het is voor mezelf belangrijk om te weten hoe tevreden jullie zijn met de cider en de service die door DeCiderwinkel.be geleverd is. Ten eerste vind ik het belangrijk te weten dat jullie op de beste manier van de lekkerste cider kunnen genieten. Maar anderzijds kan ik met jullie feedback aan de slag om nog

5 juni 2020
Kristof

Vegan cider?

Is dat dan niet normaal? Cider is gemaakt van appel… Maar veganisten die wel eens een glaasje lusten, weten dat dat niet vanzelfsprekend is. In vele bieren en wijnen worden dierlijke grondstoffen gebruikt als eiwitten of gelatine, bijvoorbeeld om het bier of wijn te klaren en te filteren. Hetzelfde geldt voor cider. Maar voornamelijk voor

24 april 2020
Kristof

Dunkertons, laat de appel spreken…

…en de rest proef je in je glas In vorige blog vind je een korte impressie van mijn bezoek aan Dunkertons, waar ik met open armen ontvangen werd. Maar wat maakt nu de typische rijke smaak van alle Dunkertons producten? De stichters en het ganse team streven ernaar om een kwaliteitsvolle, organische cider op de

20 april 2020
Kristof

Keeved Cider, wat?

Kort gezegd: Het keeven van cider is een extra processtap die vooraf gaat aan de eigenlijke fermentatie van de cider. Tijdens het ‘keeven’ krijgt de natuurlijke pectine in de cellen van de appels de tijd om zich te hechten aan de aanwezige gisten en aan de voeding die de gisten nodig hebben om de suikers

3 april 2020
Kristof

Beards and Sabre – Dolores

Hoe doen ze het toch? Het verhaal van deze cider start in zijn eigen boomgaard in Shepton Mallet, vlakbij Bristol. Vers geperst gaat de cider in grote fermentatietanks, waar het een trage en volledige fermentatie ondergaat. Daarna wordt de cider overgeheveld in speciale inox rijpingstanks, waar de cider voor 2 jaar zal rijpen. Dit verzacht