20 april 2020
Kristof

Keeved Cider, wat?

Kort gezegd: Het keeven van cider is een extra processtap die vooraf gaat aan de eigenlijke fermentatie van de cider. Tijdens het ‘keeven’ krijgt de natuurlijke pectine in de cellen van de appels de tijd om zich te hechten aan de aanwezige gisten en aan de voeding die de gisten nodig hebben om de suikers

3 april 2020
Kristof

Beards and Sabre – Dolores

Hoe doen ze het toch? Het verhaal van deze cider start in zijn eigen boomgaard in Shepton Mallet, vlakbij Bristol. Vers geperst gaat de cider in grote fermentatietanks, waar het een trage en volledige fermentatie ondergaat. Daarna wordt de cider overgeheveld in speciale inox rijpingstanks, waar de cider voor 2 jaar zal rijpen. Dit verzacht

28 maart 2020
Kristof

Dunkertons, een naam als een klok in ciderland

Dunkertons, een naam als een klok in de Engelse ciderwereld. Wat 40 jaar begonnen is als een uitdagend project met een duidelijke visie door Ivor Dunkerton en zijn vrouw Susie, is nu één van de bekendere cidermakers uit de UK. Met nog steeds dezelfde visie: Organische cider maken met een explosie aan smaak en diepgang.

21 maart 2020
Kristof

Beards and Sabre – Master hopped cidermaker

Van de zee en de ondergrond naar de boomgaard ‘Master hopped cidermaker’ Tom Dunn van Beards and Sabre laat er geen gras over groeien, en dat zit in zijn genen. In 2015 geeft hij zijn baan op als officier op zee en hij stort zich samen met zijn collega Agnus (een archeoloog van beroep) op

14 december 2019
Kristof

Deze feestdagen smaken anders – afterparty

… en daarna een vette party: laat de draak in je los! “Eens ze beslist hebben deze cider te bestellen en ze hebben geproefd, zijn ze enthousiast. Dit is en wordt de lieveling van velen.” Een café uitbater die de Black Dragon van de Gwynt y Ddraig uit Wales op de kaart heeft staan, stapt