14 december 2019
Kristof

Deze feestdagen smaken anders – diner

Daarna toveren we je diner om tot een magisch hoogtepunt ” Ik heb je cider enkele keren geproefd en zou deze willen gebruiken in ons menu van volgende maand. “ De sommelier van een gerenommeerde sterrenzaak is alvast overtuigd van de mogelijkheden van cider bij het diner. Hij paste de Cidre Fermier du Pays de

14 december 2019
Kristof

Deze feestdagen smaken anders – aperitief

Starten doen we in stijl, met een Belgisch aperitief Je hebt de hele dag je keuken tot een puinhoop gemaakt. De toastjes met zalm en geitenkaas staan net afgedekt in de koelkast. Je wil de laatste kruimels wegvegen, maar de bel gaat. Je eerste gasten zijn daar, ruim op tijd!“Hej, kom binnen! Ben je er

15 juli 2018
Kristof

Cider-rum-ijsjes als aperitief

Warme zomerse dagen, wat moet een mens nog doen om wat verfrissing te zoeken… Veel water drinken, het zoveelste ijsje eten (ook niet slecht 😊), de schaduw opzoeken,… Maar toch ook genieten van het mooie weer! Je nodigt dus snel een paar vrienden uit voor een BBQ vanavond. En al snel rijst daar dezelfde vraag:

1 juli 2018
Kristof

Cider en kaas proefavond op vrijdag 13 juli 2018

De traditionele kaas- en wijnavonden zijn alom vertegenwoordigd in vele verenigingen en families als avondvullende activiteit. Maar wist je dat de meeste cider een perfecte combinatie vormen met kaas? De twee grote cider-landen (Frankrijk en Groot-Brittannië) hebben beide een beruchte kaas-historie. Dus zo verwonderlijk lijkt deze samengang dan misschien toch niet? Maar cider is ontzettend

16 juni 2018
Kristof

Je eigen cider-smaakprofiel

Mocht het je het niet weten: echte cider is ontzettend veelzijdig en er bestaan dan ook zeer veel verschillende cider-types. Deze gaan van droog naar zoet, parelend of plat, blank of rosé, fris en funky of eerder rijp,… en ga zo maar door. Niet simpel dus om je weg te vinden en al zeker niet