4 augustus 2017
Kristof

Zet eens een verrassende pot mosselen op tafel…

Elk jaar denk ik wel enkele keren: “Mosselen, dat is lang geleden. Zouden ze er nog zijn, of zijn de nieuwe al paraat?” Steevast gevolgd door een telling van de maanden: Juli, Augustus, September,… Eindelijk een maand met een ”r”. Nog 2 maanden wachten… Niet dat ik zo’ mosselfanaat ben, maar ik kan er enkele

15 juli 2017
Kristof

Sweet-Mojito

Tijdens de warme maanden van het jaar krijg je ongetwijfeld gasten over de vloer voor een zomerse BBQ of avonddrink. Een verzorgde cocktail is een mooie verwelkoming van je gasten en een van de klassiekers is een Mojito. Bied 2 varianten aan, je gasten zullen ze beiden willen proeven en de sfeer zit er gelijk in.

14 juni 2017
Kristof

De renaissance van Cidrerie RUWET

Ruwet, bij sommigen een naam die toch een belletje doet rinkelen,… maar vanwaar? De jonge Belgische broers en cidermakers Joris en Frank Hermans laten een nieuwe wind waaien en blazen de wat verouderde glorie nieuw leven in! In 2014 nemen de broers de Cidrerie Ruwet over. Het bedrijf werd opgefrist, de productiemethodes werden herzien en

14 mei 2017
Kristof

“Cidre-dégustation”

Na het samenstellen van het proefpannel (allen met een wijn-opleiding achter zich en ervaringsdeskundigen op vlak van bier en cider proeven) komt het “harde werk”: proeven en beoordelen. Eén of twee keer per week worden er per thema enkele ciders gewikt en gewogen. Kleur, geur en smaak komen aan bod. En er wordt bepaald op

28 april 2017
Kristof

“Cidre-sélection”

Eind april 2017, na heel wat voorbereidingen voor de website en met het verplichte papierwerk achter de rug, kan het echte werk van start gaan: op weg naar Frankrijk om op vrijdag enkele “cidreries” te bezoeken in Bretagne, en op zaterdag in Normandië. Doel is uiteraard een selectie van de beste ciders te maken zodat wij,