Cider-aperitief op je lente- of communiefeest

april 13, 2018 Kristof No comments exist

Samen met de eerste zomerse dagen, komen de eerste lente- en communiefeesten op de agenda. En laten die eerste zonnige dagen nu net die dagen zijn waar de meeste cider uit hun winterslaap tevoorschijn komen. Hoog tijd dus om eens te kijken en te proeven welk cider-aperitief op je lente- of communiefeest past.
Cider als aperitief is een absolute topper. Verfrissend, fruitig zomers en met de nodige zuren om je gasten te laten watertanden voor het komende menu.

Zoetebekjes in de familie?

Voor de keuze welke aperitief-cider jou best past, vraag je je eerst af of je zelf en/of je gasten eerder zoetebekjes zijn, of net niet. Het is niet de bedoeling om een zware of mierzoete cider aan te bieden, maar een verfrissende, zoete cider past perfect bij de start van een lente-diner. Zo’n zoetere types cider wordt, net zoals bij wijn, ‘Doux’ genoemd in Frankrijk. In de Engelse landen spreekt men van ‘Sweet’ cider. Drogere types doen het zeker zo goed in het aperitiefglas, zoek naar een ‘Brut’ of ‘Dry’ als je het liever wat droger hebt. Veel mensen hebben het liever niet te zoet, maar gaan voor iets tussenin, je kiest dan voor een ‘Demi-Sec’ of ‘Semi-Dry’, ook wel ‘Medium-Dry’ genoemd.

Cider in de lente stop

Verder is het belangrijk om een cider aan te bieden die de nodige zuurtjes bevat. Je kaken hoeven niet dicht te klappen van zurigheid, en je gasten hoeven geen gekke bekken te gaan trekken (dat zou misschien wel enkele leuke foto’s opleveren). Enkele leuke citrustoetsen maken echter dat de honger aangewakkerd wordt en zorgen voor het verfrissend zomers gevoel.
Begin je feestje best niet met een hout-gelagerde of te tannine-rijke cider. Deze hebben dikwijls een wat zwaarder karakter en je gasten zullen voelen alsof ze al iets in hun maag hebben wanneer ze aan tafel gaan.

Neem gerust nog een aperitief!

En last but not least: zorg dat je een sprankelende cider hebt, eentje die bruist in het glas. Een must voor een echt aperitief. Schenk je cider rustig in een aperitiefglas. Hoewel de meeste aperitief-cider een beetje minder hard schuimt dan je gewend bent bij een fles cava, wil je je nieuwe lente-tenue niet direct onder de cider hebben. Het iets lager alcoholpercentage maakt het plaatje volledig: een cider gaat zelden boven de 8% en blijft meestal tussen de 3 en 5%. Neem dus gerust nog een aperitief!

cider lente bubbels

Wil je er een klein hapje bijgeven: eigenlijk doen de meeste zomerse gerechtjes het goed. Kies bijvoorbeeld iets met geitenkaas of kruidenkaas, hapjes met vis, kip of groentehapjes. Deze slagen er zeker in de match te maken.

Aanbod cider-aperitief op je lente- of communiefeest

Om je keuze te vergemakkelijken, heeft DeCiderwinkel.be enkele Lente-pakketjes klaargemaakt die je kan bestellen per 4 personen. Bepaal of je smaak eerder zoet of droog is, geef het aantal pakketjes door en je zomers feestje kan beginnen. Vergeet ook het feestvarken niet! Cidre Fermier du Pays de Brocéliande heeft een fantastisch feestelijke en bruisende alcoholvrije versie, voor de kids en BOB. Met het sprookjesachtig etiket krijgt het al snel de naam ‘tovenaarsappelsap’. Je mag gerust zijn, zo smaakt hij ook!

jus pomme petillant

Meer informatie nodig of geraak je er niet uit? Geef me zeker een mailtje met je vraag.
Het aanbod voor een cider-aperitief op je lente- of communiefeest: klik hier.

Rest me enkel nog enkele zalige communie- en lentefeesten toe te wensen!
Schol,

Kristof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *