Cider en kaas proefavond op vrijdag 13 juli 2018

juli 1, 2018 Kristof No comments exist

De traditionele kaas- en wijnavonden zijn alom vertegenwoordigd in vele verenigingen en families als avondvullende activiteit. Maar wist je dat de meeste cider een perfecte combinatie vormen met kaas? De twee grote cider-landen (Frankrijk en Groot-Brittannië) hebben beide een beruchte kaas-historie. Dus zo verwonderlijk lijkt deze samengang dan misschien toch niet?

Maar cider is ontzettend veelzijdig, en ook kaas vind je in allerlei vormen en maten. Past elke kaas bij elke cider? Zijn er toppers, maar ook floppers? Ontdek het op de cider en kaas proefavond op vrijdag 13 juli 2018.

Tijdens deze avond maken we een ontdekkingstocht door het cider- en kaas-oerwoud.  Elke van de 7-tal kazen die deze avond passeren, is geselecteerd om theoretisch bij (een) cider te passen. Maar welke past nu het beste? En welke combinatie past helemaal niet? Dat ontdek je zelf gaandeweg die avond. Je zal dus je smaakpapillen aan het werk moeten zetten en je deskundig oordeel moeten vellen over meerdere combinaties. Wedden dat er op het einde van de avond verrassende pairings naar boven gekomen zijn? Boeiend he 😉

“Ja, allemaal leuk, maar ik ken niets van cider”, hoor ik je al zeggen. Helemaal geen probleem: elke cider zal ik kort inleiden met wat achtergrond informatie en proef-advies. Geen excuus dus.

 

De cider en kaas proefavond op vrijdag 13 juli 2018 start om 8 uur in Merksplas en kost 20€.

Je moet je wel vooraf inschrijven, zodat we zeker niet zonder kaas of cider vallen. Om je in te schrijven, of voor extra info, stuur je een mailtje naar Kristof@deciderwinkel.be of gebruik je het contactformulier.
“Hier kan je uiteraard niet meer voor inschrijven, tenzij je een teletijdmachine hebt. Maar laat zeker iets weten mocht je toch interesse hebben!

Tot dan,

Kristof

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *