Cider-rum-ijsjes als aperitief

juli 15, 2018 Kristof No comments exist

Warme zomerse dagen, wat moet een mens nog doen om wat verfrissing te zoeken…

Veel water drinken, het zoveelste ijsje eten (ook niet slecht 😊), de schaduw opzoeken,… Maar toch ook genieten van het mooie weer! Je nodigt dus snel een paar vrienden uit voor een BBQ vanavond. En al snel rijst daar dezelfde vraag: hoe ontvang je je gasten op een verfrissende manier?

Je kan deze super simpele cider-rum-ijsjes eens proberen. Verfrissend, gemakkelijk en je hebt ineens een aperitief voor je gasten.

Wat heb je nodig?

Doe alles, behalve de cider, in een blender en mix tot een fruitige smoothie-dikte. Daarna voeg je er pas de cider aan toe. Als je dat doet voor je mixt, gaat het allemaal wel wat hard schuimen vrees ik.

Nu kan je kiezen: Je kan er kleine aperitief-ijsjes van maken, of ze in waterijs-vormpjes gieten, of… Ik heb er aperitief-cider-rum-ijsjes van gemaakt. Na een half uurtje in de vriezer kan je een stokje in het ijsje zetten, wat het voor je gasten iets gemakkelijker maakt.

Uiteraard ijskoud te serveren, met je favoriete cider. Je ziet het: simpel, snel, vooraf klaar te maken en gegarandeerd een topper op je zomers feestje!

cider-rum-ijsje

Ere wie ere toekomt: dit recept is gebaseerd op eentje dat ik gevonden heb in cidercraftmagazine. Het was te aantrekkelijk om niet met jullie te delen! Laat het smaken.

Wil je zelf eens proberen? Ga naar DeCiderwinkel.be en vind je eigen cider!

Kristof


Recipe(s) adapted and translated from Cidercraftmagazine © by Sip Publishing. Used with permission from Storey Publishing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *