De renaissance van Cidrerie RUWET

juni 14, 2017 Kristof No comments exist

Ruwet, bij sommigen een naam die toch een belletje doet rinkelen,… maar vanwaar? De jonge Belgische broers en cidermakers Joris en Frank Hermans laten een nieuwe wind waaien en blazen de wat verouderde glorie nieuw leven in!
Cidre Cider RuwetIn 2014 nemen de broers de Cidrerie Ruwet over. Het bedrijf werd opgefrist, de productiemethodes werden herzien en de oude recepten, enkel beschikbaar in de hoofden van de toen aanwezige cidermakers, werden verjongd. Inspelend op de Engelse en Amerikaanse trend om cider als ideale dorstlesser te drinken, brengen ze hun eerste “Belgian Craft cider” op de markt in aantrekkelijke 33cl flesjes. Drie variëteiten: Brut, Apple en Elderberry. Waarbij de Brut-versie in eerste instantie voor de Amerikaanse markt gebotteld wordt, maar gelukkig ook in DeCiderwinkel.be te verkrijgen is!

Cidre Cider Ruwet

Het bedrijf werd dan wel verjongd, wat niet wijzigde sinds 1898 zijn de stevige Belgische roots! 100% Belgische appels, 100% productie in België. In 1898 kwam Joseph Ruwet met een gezonde dosis lef terug van Normandië, waar hij kennis gemaakt had met cider en de productie ervan. In Thimister vestigt hij de Cidrerie Ruwet, in het midden van het vruchtbare Land van Herve. En omringd door de beste appels, maken hij en zijn opvolgers er een Belgisch succes van. Ze werden zelfs hofleverancier van het Belgische koningshuis.

Cidre Cider Ruwet

Wat ook nooit veranderde, is het vakmanschap en authenticiteit waarmee de ciders gemaakt worden: met eigen gekweekte, 100% biologische gisten en vers geperst appelsap (geen concentraat!), dus volgens de traditionele methodes en ver weg van de industriële merken van de gekende brouwerijen. En dat verschil proef je!

Cidre cider Ruwet Brut

We hoeven je ongetwijfeld niet meer te overtuigen, maar mocht dat toch nodig zijn, heeft DeCiderwinkel.be een RUWET-pakket klaarstaan. 12 of 24 flesjes om van te genieten tijdens het mooie zomerweer, ideaal als dorstlesser of als doordrinker tijdens je zomerse tuinparty. En omdat deze ambachtslui ongetwijfeld nog veel in hun mouw hebben zitten: volg DeCiderwinkel.be om op de hoogte te blijven van nieuwigheden!

Meer weten: www.cidreruwet.com

Meer drinken: RUWET-Webshop

Blijven volgen? Facebook + Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *