Je eigen cider-smaakprofiel

juni 16, 2018 Kristof No comments exist

Mocht het je het niet weten: echte cider is ontzettend veelzijdig en er bestaan dan ook zeer veel verschillende cider-types. Deze gaan van droog naar zoet, parelend of plat, blank of rosé, fris en funky of eerder rijp,… en ga zo maar door. Niet simpel dus om je weg te vinden en al zeker niet wanneer je weinig cider-ervaring hebt. DeCiderwinkel.be geeft je de mogelijkheid om in 4 stappen je eigen cider-smaakprofiel te ontdekken. Leg hiermee je basis voor je ontdekkingstocht in de heerlijke ciderwereld.

STAP 1: Bestel je Smaakprofiel-proefpakket

DeCiderwinkel.be heeft een pakketje samengesteld waarin je de grote lijnen van de ciderwereld in terug kan vinden. Ontdek je eigen cider-smaakprofiel met volgende cider:

STAP 2: Zet je cider in de koelkast

Je eigen cider-smaakprofielZet je pakketje koel. Als je niet graag alleen proeft kan je alvast enkele vrienden uitnodigen. Schenk je cider niet te fris, 5-10°C is perfect, want als je ze te koud gaat serveren, vallen er teveel smaken weg. Natuurlijk kan je je favoriete cider op een zomerse dag gerust wat frisser schenken.

STAP 3: Proef je cider

Bij elk cider-smaakprofiel-pakket zit een korte beschrijving van de cider en een mogelijke volgorde om je tasting te doen. Uiteraard kan je meer info opzoeken op de website van DeCiderwinkel.be. Op dit blad kan je op eenvoudige wijze aanduiden of deze cider je bevalt, of niet direct jou type is. Belangrijkste regel: Geniet ervan!


Hoe cider proeven?
– Je kan best uit een wijnglas proeven. Deze zijn gemaakt om de geuren en smaken perfect naar je zintuigen te begeleiden.
TIP: staan de wijnglazen op hun kop, of reeds lange tijd in een houten kast? Was en spoel ze een hele tijd voor je gaat proeven af en laat ze rechtop staan zodat de smaak van de cider niet wordt beïnvloed.
– Je kan tussen de verschillende cider een beetje water drinken, waardoor je glas en je smaakpapillen worden gespoeld. Maar voor dat laatste kan je ook een stukje brood gebruiken.


STAP 4: Geef je score in op de site en ontdek je eigen cider-smaakprofiel

Wanneer je alle ciders geproefd en gescoord hebt, kan je je score doorgeven op het invulformulier op DeCiderwinkel.be. DeCiderwinkel.be stuurt je daarna je eigen cider-smaakprofiel op samen met enkele suggesties om je reisje verder te zetten.

BESTEL JE START-TO-CIDER smaakpakket

Veel cider-proef-plezier,

Kristof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *