Private Cider Tasting? Wat is dat…?

oktober 15, 2017 Kristof No comments exist

DeCiderwinkel.be wil Belgen laten kennismaken met hoe geweldig lekker en veelzijdig cider kan zijn. Je hoeft daarom nog niet meteen een superfan te worden, hoewel die kans er dik inzit! Speciaal hiervoor is er de Private Cider Tasting. “Private Cider Tastings Wat is dat…?”, hoor ik je al zeggen. Daarom een kort woordje uitleg.

Open- en Private Cider Tasting

De “Open-Tastings” zijn voor iedereen toegankelijk. DeCiderwinkel.be organiseert jaarlijks een eigen zomer- en winterproeverij; en neemt regelmatig deel aan evenementen waar je verschillende ciders kan proeven. Volg hiervoor facebook en instagram van DeCiderwinkelbe.

Een “Private Cider Tasting” is in gesloten groep. Een gezellig groepje vanaf 4 of 6 personen, met familie, vrienden, collega’s,… Het voordeel is dat we op maat kunnen werken.

Open Cider Tasting dag van de spetser

Op maat van de smaak

Is je groep een heel divers publiek, of eerder allemaal gelijkgezinden? Met een groep ervaren bierdrinkers proberen we een aansluiting te maken met de bier-wereld en een groep zoetbekken vraagt uiteraard een zoetere invalshoek. Een divers publiek? Ook geen probleem. In elke proeverij willen we een zo breed mogelijk smaakpallet van cider tonen.

Op maat van de hoeveelheid

Op de “Private Cider Tasting” die ik gedaan heb bij USG-Professionals als afsluiting van een team-building dag, moesten de meesten nog met de wagen naar huis en de volgende dag weer aan het werk. Er is daarom een voorstel uitgewerkt om 6 verschillende ciders te proeven, maar om per cider minder flessen te openen. Zo kwamen we op maximaal 1 cider in totaal per persoon (wat je kan vergelijken met 1 pintje per persoon). Met de duidelijk vermelding dat je gerust minder mag inschenken per keer, is iedereen veilig thuis geraakt, met een smaakervaring rijker.
De “Private Cider Tasting” op een verjaardagsfeest is anders gelopen. Daar heeft de jarige en haar familie een 10-tal ciders geproefd en zijn er heel wat cidertjes gekraakt waardoor er ongeveer een 4 ciderpintjes verorberd zijn (de ene al wat meer dan de andere).

Op maat van het hongertje

Cider en eten, een perfect combinatie. Uiteraard hoeft dit niet op elke proeverij, maar de meesten willen wel iets op tafel. Dat kan gaan van wat chips en nootjes, tot een volledige food-pairing. En ook hier weer wat jullie als groep wensen. Je kan alles zelf voorzien, waarbij ik, als dat gewenst is, gerust tips kan geven wat je zou kunnen voorzien (en dan kan je nog zelf zien en beslissen). Of kijk regelmatig op de BLOG, hier verschijnen soms ook leuke ideetjes. Heb je geen zin in al dat geregel, maar toch graag iets op tafel: we bekijken samen wat het beste past voor je groep en je gelegenheid!

Op maat van je nieuwsgierigheid

Uiteraard is het de bedoeling om de ciderwereld te leren kennen. Zo hoort bij elke cider een kort woordje achtergrond, en ik vertel wat over de ciderwereld op zich. Nooit te veel, en op maat van het publiek.  Wordt er graag gepraat, geen probleem. We houden het bij de basis. Nieuwsgierige deelnemers die graag wat meer weten: we vertellen wat extra. Nooit met een leeg glas uiteraard. En om af te sluiten, wordt er een kleine smaak-kwis gedaan.

Privat Cider Tasting USG nota

Op maat van budget en tijd

Voor elke “Private cider Tasting” maak ik vooraf een duidelijke offerte. Zo weet je vooraf perfect waar je aan begint. Mocht je het liever anders zien, dan passen we het voorstel met plezier aan naar jouw wensen.  De factuur volgt trouwens pas achteraf Tijdens sommige proeverijen blijkt dat de deelnemers bepaalde flessen lekkerder vinden, of dat we vertraging oplopen bij de start waardoor we in tijdsnood komen en niet alle flessen openen. Daarom worden de meer of minder geopende flessen achteraf verrekend, uiteraard steeds in overleg.

Op maat van je ijskast

Heb je de smaak te pakken, of nog niet uitgeproefd? Op elke proeverij heb je de kans om een bestelling te plaatsen. Zo kan je perfect thuis verder genieten van de wondere ciderwereld!

SCHOL!

Informatie vragen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *